4 Ocak 2009 Pazar

Billy Ocean

Simdi Neredeler'de bugunku konugumuz, 80'lerin Grammy'li R&B ve pop sarkicisi Billy Ocean. 1950 Trinidad dogumlu Leslie Sebastian Charles, kucukken ailesiyle birlikte Ingiltere'ye tasindi, Billy Ocean adini aldi ve genclik yillarindan itibaren muzikle ilgilenmeye basladi. 70'ler ve 80'ler boyunca pek cok hite imza atan, 1985 yilinda Grammy kazanan, en cok "Caribbean Queen", "Loverboy", "When the going gets tough" ve "There'll be sad songs" sarkilariyla taninan Billy Ocean, bakalim simdi nerede ve ne yapiyor?




80'lerin sonunda kariyerinde yavas yavas dususe gecen Billy Ocean, 1989 yilinda cikardigi toplama albumle tekrar dikkatleri uzerine cekti ve bu albumle iyi bir satis basarisi yakaladi. 1993 yilinda, kendisine eskiden beri hayran olan R. Kelly'nin destegiyle Jive Records'dan "Time to Move on" albumunu cikardi. 90'lar boyunca pek ortalarda gorunmeyen, bu donemde ailesine vakit ayiran ve Londra'da kurdugu grubuyla kucuk barlarda sahne alan Ocean, aslinda sohretini kaybetmenin bunalimini cok fazla yasamadi ama o donemde uc cocugunun gelecegi icin kaygilandigini soyluyor.


2002 yilinda Westminster Universitesi, Londra'da gerceklesen bir torenle Billy Ocean'i muzik alaninda doktor unvaniyla onurlandirdi. 2000'leri Avrupa'da zaman zaman turnelere cikarak ve 80'ler konseptli konserlerde yeralarak geciren Ocean, cesitli televizyon dizileri ve filmlerde de kendi olarak gorundu. (Ornegin 2007'de King of Queens'in "Mild Bunch" adli bolumunde "Carribbean Queen"i soyledi.) 2008'de 15 yil aradan sonra ilk Ingiltere ve Avustralya turnesine cikan ve yeni albumu "Because I Love You"nun tanitimini yapan Billy Ocean, su anda Londra'daki "Tech Music Schools" adli muzik okullarinin patronu konumunda; zaman zaman ogrencilere seminerler vererek onlardan destegini esirgemiyor.


Artik 59 yasindan olan Ocean'in gorunumu de yillar icinde degisti, artik uzun beyaz rastali saclari var, su anda, 1980 yilindan beri evli oldugu karisi Judy ve Cherie, Anthony ve Rachel adli 3 cocuguyla birlikte Ingiltere'de yasiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder