7 Ocak 2009 Çarşamba

Richard Dean Anderson

Şimdi Neredeler'de bu kez konuğumuz Mcgyver dizisiyle tüm dünyada tanınan aktör Richard Dean Anderson. Amerikalı aktör bakalım şimdi nerede ve ne yapıyor?

Oyunculuk kariyerine General Hospital dizisindeki doktor Jeff Webber karakteriyle başlayan Anderson, 1982-1995 yılları arasında macera dizisi McGyver'da yaratıcı yöntemleriyle her türlü olayı çözen gizli ajan Angus McGyver'ı canlandırdı. McGyver dizisi sona erdikten sonra 1995 yılında Legend adlı başka bir televizyon dizisinde 12 bölüm boyunca Ernett Pratt karakterini canlandıran Anderson, 1997-2007 yılları arasında da, başrollerini Kurt Russell ve James Spader'ın paylaştığı Stargate adlı filmin dizi versiyonu olan Stargate-SG-1'da General Jack O'Neill rolünde izleyiciyle buluştu. Bu dizideki başarılı performansından dolayı 2004 yılında Washington D.C.'de gerçekleşen Amerikan Hava Kuvvetleri'nin yemeğinde özel bir ödül de alan Anderson, namı-diğer McGyver, 2005 yılında da büyük bir hayranı olduğu The Simpsons dizisine çizgi karakteri ve sesiyle konuk oldu.

2006 yılında ise, Mastercard reklamlarında "McGyver'ın Dönüşü" temasıyla yeraldı. Stargate SG-1 dizisi 2007'de sona erdi. Richard Dean Anderson da en son geçtiğimiz yıl, dizinin 2008 Temmuz ayında gösterime giren film versiyonu Stargate-Continuum'da yine General Jack O'neill karakteriyle eleştirmenlerden övgüler aldı.

Özel hayatında Teri Hatcher, Katarina Witt, Lara Flynn gibi ünlü kadınlarla yaşadığı ilişkilerle adından sözettiren Anderson, hiç evlenmedi. Ancak, 1996 yılından beri April Prose'la birlikte yaşıyor, çiftin 10 yaşında bir kızları var.

En büyük hobisi buz hokeyi olan Anderson, şu an 58 yaşında ve ailesiyle birlikte Vancouver ve Los Angeles arasında mekik dokuyarak hayatını mutlu bir şekilde sürdürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder