10 Mart 2009 Salı

Mr. T

Şimdi Neredeler'de bu haftaki konuğumuz, bir zamanlar ülkemizde de yayınlanan A Takımı dizisiyle üne kavuşan Mr. T, gerçek adıyla Lawrence Tureaud. Kariyerine Michael Jackson, Steve Mcqueen, Muhammed Ali gibi isimlerin bodyguard'ı olarak başlayan Mr. T, sonraki yıllarda aktörlüğe soyundu. 80'lerdeki çıkışının ardından uzun süre ortalarda görünmeyen Mr. T, bakalım şimdi nerede ve ne yapıyor?Kendine özgü saç stili, takıları ve A Takımı dizisindeki sempatik B.A. Baracus karakteriyle 80'lerde dünya çapında üne kavuşan Mr. T, A Takımı'nın ardından T&T dizisinde T.S. Turner'ı canlandırdı. Bu arada, gerçekte de profesyonel bir boksör olan T., Rocky 3 filminde rol aldı. 90'lı yıllar boyunca genelde çeşitli TV dizilerinde konuk oyuncu olarak boy gösteren ünlü aktör, 90'ların sonunda lenfomayla mücadele ettiği için şov dünyasından uzak kaldı, birkaç reklam filmi dışında ortalarda görünmedi.
2001 yılında, 7 yıl aradan sonra profesyonel boks yaşamına geri döneceğinin sinyallerini veren Mr. T bir Amerikan televizyonunda yayınlanan ve boksörlerin katıldığı WWF Raw adlı programda boygösterdi. Yine aynı yıl, 2001'de "Not Another Teen Movie" adlı filmde rol alan T, 2002'de Busta Rhymes'ın bir videosunda P. Diddy ve Pharell Williams'la birlikte göründü.

Mr. T, 2005 yılında kendi bağlamında önemli bir açıklama yaptı ve artık hiç zincir takmayacağını hayranlarına duyurdu. 2006 yılındaysa, şehir şehir gezdiği ve takım ruhunun, problem çözmenin inceliklerini anlattığı reality-şov tarzındaki TV programı "I Pity the Fool" şovunda izleyicilerle buluştu.

Pek çok reklam filminde oynayan Mr. T, 2007'de Hitachi teknolojilerinin veri sistemleri için bir videoda yeraldı, youtube ve yahoo video'ya verilen tanıtım filminin ilk versiyonu "Mr. T: The T in IT" sadece youtube'da 259.857 kez tıklandı. T, aynı yıl internette oynanan "World of Warcraft" oyununun reklamlarında da rol aldı.

Şu an 57 yaşında olan Mr. T, 2 çocuğunun annesinden boşandıktan sonra bir daha evlenmedi. En son, bir animasyon filmi olan ve 2009 sonunda vizyona girmesi planlanan "Cloudy with a Chance of Meatballs"da sesiyle yeraldı.

Mr. T, vaktinin çoğunu Chicago Illinois'de geçiriyor. Yazlarıysa çoğunlukla New Mexico'daki yazlık evinde oluyor. O, eskisi kadar ünlü olmasa da şov dünyasının bir parçası.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder