3 Mart 2009 Salı

Xhevat Prekazi

Şimdi Neredeler'de bu haftaki konuğumuz, bir dönemin efsanevi futbolcusu, özellikle 15 Mart 1989 tarihindeki Monaco-Galatasaray maçının 61. dakikasında 37 metreden attığı muhteşem golle hafızalara kazınan Arnavut asıllı Yugoslav futbolcu Cevat (Xhevat) Prekazi. Bir zamanlar posterlerini astığımız, kartpostallarını sakladığımız ünlü sporcu bakalım şimdi nerede ve ne yapıyor?

Galatasaray için 174 kez forma giyen ve 40 gole imza atan Prekazi, 1991 yılında Galatasaray'dan ayrıldı ve Altay'a transfer oldu. Bir keresinde Altay ve Galatasaray arasında oynanan bir maçta Galatasaray taraftarları tezahüratlarıyla ona olan sevgisini dile getirince, Prekazi gözyaşlarına hakim olamamıştı. Ardından, bir süre Bakırköyspor'da futbol oynayan Prekazi, 1993 yılında Türkiye'deki futbol kariyerine noktayı koyarak eşiyle birlikte Belgrad'a dönme kararı aldı.


Belgrad'da 2 yıl amatör olarak futbol oynadıktan sonra antrenörlük kursunu bitirdi ve 1. lig takımlarından Zeleznik'i çalıştırdı. Antrenörlük konusunda da oldukça başarılıydı Prekazi ancak takım yöneticilerinin kendisine çok fazla müdahale etmesi üzerine işi bıraktı.

Türkiye'den kalbi kırık bir şekilde ayrılan ünlü futbolcu, kendisine bir jübile bile yapılmadığı ve yıllardır Galatasaray camiası tarafından aranıp sorulmadığı için hala kırgın olduğunu söylüyor. Yalnız 2000 yılında bir gece telefonu çalmış ve Mustafa Denizli aramış, ona Belgrad'a gelip futbolcu bakacaklarını söylemiş. Bu, belki de aradaki buzları eritmek için bir fırsattı ancak Prekazi, Mustafa Denizli ve diğerlerine karşı hislerinin asla eskisi gibi olmayacağını, yine dehayatınınen güzel yıllarını Galatasaray'da geçirdiğini söylüyor.

Efsanevi futbolcu Cevat Prekazi, şu an 52 yaşında, ailesiyle birlikte Belgrad'da yaşıyor. Boş zamanlarında uydudan Türk futbol maçlarını seyrediyor ve hobi olarak da çocuklara futbol öğretiyor, küçük takım oyuncuları yetiştiriyor; hem çocukların hem de ailelerinin bundan çok zevk aldıklarını söylüyor.





2 yorum:

  1. Ne diyelim.
    Kıymet vermeyenler utansın.

    Ve lütfen unutulmasın.

    BURADAN BİR PREKAZİ GEÇTİ!

    YanıtlaSil
  2. Tersten attigi o golü unutmak mümkün mü?

    YanıtlaSil