26 Şubat 2009 Perşembe

Wilson Philips

Şimdi Neredeler'de konuğumuz; Wilson Philips grubu. The Beach Boys'dan Brian Wilson'ın ikiz kızları Carnie ve Wendy Wilson ve The Mamas and the Papas'dan John ve Michelle Philips'in kızları Chynna Philips'den kurulu Wilson Philips, 1990 yılında çıkadıkları kendi adlarını taşıyan albümle "Wilson Philips" olarak müzik dünyasında büyük ses getirip bir çok da ödül kazandılar. Bu güzel üçlü bakalım şimdi nerede ve ne yapıyor?

Wilson Philips'in ilk single'ı "Hold On", "Madonna-Vogue" single'ını yerinden ederek Billboard Singlelar listesinde 1 numaraya yerleşti, ardından gelen "Release Me" ve "You're in Love" singleları da 1 numaraya yükselmeyi başardılar ve grubun albümü, sadece Amerika'da 5 milyon kopya sattı.

2. albümü 1992 yılında çıkaran grup yine başarıya ulaştı, "You Won't See Me Cry" gibi pek çok hit çıkardı ancak 1993 yılında Chynna Philips, solo kariyerine yoğunlaşmak istediğini açıkladı, böylece grup dağıldı.

Sonraki yıllardaysa şunlar oldu; Wendy ve Carnie, Christmas şarkılarından oluşan bir albüm çıkardılar, Chynna solo albümü "Naked ve Sacred"ı piyasaya sürdü. Aynı yıl Carnie, kendi adını taşıyan bir televizyon programını sunmaya başladı. Grubun en kilolu ismi olarak tanıdığımız Carnie, 1999 yılında büyük bir operasyon geçirdi ve tam 68 kilo birden vererek formuna kavuştu, bir bakıma tanınmaz hale geldi (hem üstteki, hem de alttaki fotoğrafta ortada) ve 2003'de de ilk solo albümünü çıkardı.

İkiz kardeşlerin diğeri Wendy, 2002 yılında ses mühendisi Daniel Knutson'la evlendi, çiftin 4 çocuğu oldu.

Chynna Philips'e gelince, o da 1995 yılında aktör William Baldwin'le evlendi, onların da 3 çocuğu oldu.

Carnie ve Wendy, 1997'de "The Wilsons" adlı bir albüm daha kaydetmişlerdi. 2000 yılındaysa Wilson Philips'in toplama albümü piyasaya çıktı. Daha sonra, Brian Wilson anısına düzenlenen bir gecede, yıllar sonra aynı sahneyi paylaşan üçlü Carnie, Wendy ve Chynna, 2004'de resmi olarak biraraya gelmeye karar verdiler ve böylece Wilson Philips re-union'ı oluşmuş oldu. Grup 2004 yılında, içinde Fleetwood Mac hiti "Go Your Own Way"in de bulunduğu ve tamamı cover'lardan oluşan "California" albümünü piyasaya sürdü. Albüm, beklenmedik bir şekilde, Yeni Zelanda'da büyük çıkış yakaladı ve haftalarca satış listelerinin zirvesinde kalmayı başardı.


Kasım 2008'de Wilson Philips, California'da iki ayrı şov için sahnedeydi. Bu konser basında fazla yer almadı ama yine de hayranların büyük ilgisi vardı. Grup konserde hem eski ve yeni şarkılarını, hem de Beach Boys ve ABBA coverlarını seslendirdi.


Peki, bundan sonra neler olacak? Hemen söyleyeyim, yeni Wilson Philips stüdyo albümü 2010 yılında piyasada, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor! Takibe devam...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder