18 Şubat 2009 Çarşamba

Gabriela Sabatini

Şimdi Neredeler'de bu haftaki konuğumuz, bir tenis yıldızı, 80'ler ve 90'larda adını kortlara yazdıran isimlerden biri; Gabriela Sabatini. Güzel sporcu bakalım şimdi nerede ve ne yapıyor?
Arjantinli tenisçi Gabriela Sabatini, 80'lerin sonu, 90'ların başı boyunca kortların en popüler isimlerinden biriydi. Özellikle servis atarken rakibine attığı bakışlar unutulmazdı. 1984 yılında gençlerde dünya şampiyonu oldu. 1990 yılında Amerika Açık'ta Steffi Graf'ı yendi, ikili daha önce de "çift bayanlar"da dünya şampiyonu olmuşlardı.
1991 yılında, yine Wimbeldon'da 2. oldu, sonraki yıllarda ise, Steffi Graf ve Monica Seles'in gölgesinde kalan Sabatini, erken sayılabilecek bir yaşta, 26 yaşında mide rahatsızlığından dolayı, 1996 yılında tenisi bıraktı. Tek bayanlarda son profesyonel maçı 14 Ekim 1996 tarihindeydi ve maalesef bu karşılaşmada Jennifer Capriati'ye yenildi.

Tenis dünyasının en güzel ve en seksi kadınlarından biri olan Gabriela Sabatini, medyanın da hep ilgisini çekti.

1994 yılında bir kitap yazdı. "My Story" adlı bu kitapla birlikte onun oyuncak bebekleri de piyasaya sürüldü. Bu arada parfüm sektörüne el attı ve kendi adını taşıyan parfümler dünya çapında büyük ilgi gördü. Bunun dışında, Pepsi'yle milyon dolarlık reklam anlaşması imzalayarak spor tarihindeki ilklerden biri olmayı da başardı.

Sabatini için erken yaşta tenisi bırakmak çok zordu ama o bu boşluğu parfümleriyle gidermeyi seçti ve 1997 yılında kendi markası altındaki 4. koku olan Bolero'yu piyasaya çıkardı. Bu kokuyla sonraki yıl, parfüm dünyasının Oscar'ı denebilecek bir ödül olan Fifi Ödülü'nü Hamburg'da kabul edecekti. 1999'da bir ödül daha geldi; Buenos Aires'de, ülkesi Arjantin'in en başarılı sporcusu seçildi. 2000'li yıllar boyunca neredeyse her yıl yeni bir parfüm çıkaran Sabatini, 2006 yılında Uluslararası Tenis Birliği'ne kabul edildi.

Şu an 39 yaşında olan Sabatini, hiç evlenmedi. Bir ara adı Ricky Martin'le anıldı ama Gabriela genelde, özel hayatını gizli yaşamayı tercih ediyor. Hem Buenos Aires'de hem de Florida'da evi olan Sabatini, ailesiyle, arkadaşlarıyla, özellikle de yeğenleriyle vakit geçirmeyi çok seviyor, bol bol futbol maçı izliyor, geziyor, şarkı söylüyor, alışveriş yapıyor ve modayı yakından takip ediyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder