4 Şubat 2009 Çarşamba

Robert Torti

Şimdi Neredeler'de bu haftaki konuğumuz, bir zamanlar "Hayat Ağacı/Generations" dizisindeki Kyle Masters rolüyle gönülleri fetheden aktör Robert Torti. Bakalım şimdi nerede ve ne yapıyor?

1961 yılında California'da doğan aktör Robert Felix Torti, 80'li yılların başında televizyon dünyasına adım attı ve 1989 yılında yayına başlayan Generations yani Hayat Ağacı dizisiyle, Amerika'da pek olmasa da pek çok Avrupa ülkesinde üne kavuşmayıo başardı. Biz de onu, 2 yıl boyunca devam eden dizide Sam Whitmore'un sevgilisi Kyle Masters olarak çok sevdik ve Kyle, Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip oldu.


Hayat Ağacı dizisi A.B.D.'de rating ölçümlerinde istenen başarıyı yakalayamayıp yayından kaldırılınca, Murder She Wrote/Cinayet Dosyası gibi birkaç popüler TV dizisinde konuk oyuncu olarak yeralan Robert, daha sonra Vinny & Bobby dizisinde Bobby karakterini canlandırdı.


Aslen başarılı ve ödüllü bir tiyatro ve müzikal oyuncusu olan Torti, bu sıralarda sahne hayatından da kopmadı.


1996 yılında beyazperdede de şansını deneme kararı alan Robert Torti, Tom Hanks'in yönettiği "That Thing You Do" filminde rol aldı, ardından Land of Free, Joseph and the Dreamcoat, Submerged filmlerinde izledik onu.


2000'lere gelince... Geride bıraktığımız 9 yıl da, Robert Torti için oldukça yoğun geçti. 2003, 2004 ve 2006'da Andy Fickman'ın yönettiği 3 filmde yeraldı, bu arada tiyatroyu da hiç bırakmadı. 2007'de ise, hayranları onu The Lgend of William Tell, Half Pat Dead Two ve The Game Plan filmlerinde izleme fırsatı buldular.


En son yaptıklarına gelince; kendisiyle bizzat e-mailleştik, anlattıklarıona göre Robert, 2008'in sonunda "Race to Witch" filminin çekimlerini tamamladı. Bu filmde Dwane "Rock" Johnson'la birlikte oynuyor, ikili daha önce The Game Plan filminde de birlikte rol almışlardı.


Bu arada, bir Disney şovu olan "The Suite Life of Zack and Cody"de oradaki çocuğun babasını canlandırıyor. Bir yandan da, iki müzikalde başrolü var; "Smokey Joe's Cafe" ve "Stormy Weather".


Robert Torti, şu an 48 yaşında, 1999 yılında evlendiği, kendisi gibi oyuncu olan eşi Deelee Lively ve 3 çocuğuyla birlikte Los Angeles'ta yaşıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder